2_edited.jpg

The Slit House

Project Category - Architecture, Residence

Project Client -  Mr Moinuddin

Plot Area -  495 Sqft

Plot Location - Chouk, Prayagraj, India.

Project Status - Ongoing

Design Team - AAA Design Studio

Client Brief :

The client reached us for the extension of the semi built structure with the basement and ground floor in place. The built structure had its own grid which was a constraint and a challenge. The client wanted a cosy home as an extension of the semi- built structure.

.

Our Approach :

 

Keeping in mind the constraint and the small area of the plot,

The first floor was proposed as a guest _ entertaining area. The second floor was more of a private space with a kitchen and a bedroom with large overlooking windows which opens the view into the street.

The columns were reduced from the first floor to the rest of the floors.

Concept:

The design evolved around the concept of max admission of natural light and air.

Floor Plan

Cross Section

Elevations

4_edited.jpg

" Design creates culture. Culture shapes values. Values determine the future "